מה באמת מפריע לך להפסיק לשתות אלכוהול?

מאת: מכון אברהמסון
|
זמן קריאה: 3:02

שתיית אלכוהול היא חלק בלתי נפרד מתרבות הבילוי של רבים מאתנו. מיתוסים רבים ואמונות שונות נקשרו לנושא והם מנחים את הנורמות התרבותיות והחברתיות ואת הרגלי הבילוי שלנו.

אלא שעלינו לשאול את עצמנו היכן עובר הגבול בין שתייה מידתית לבין צריכת אלכוהול המזיקה לבריאותינו.

יצאנו לבדוק את נכונותם של מיתוסים על אלכוהול. התוצאות לפניכם:

מיתוס #1 : שתיית אלכוהול מדי יום טובה לבריאות

האם שמעתם את המיתוס על כך ששתייה יומית של אלכוהול טובה לבריאות? מסתבר שהמידע כאן לא נצמד עד הסוף לעובדות. מחקר הנוגע לאלכוהול שמומן על ידי הקרן של ביל ומלינדה גייטס, מצא, בין השאר, כי אנשים מתחת לגיל 40 מתחילים לסכן את בריאותם כאשר הם צורכים אלכוהול באופן יומי ובכמות העולה על שתי כפיות יין או שתיים וחצי כפות בירה. כלומר, צריכה יומיומית של אלכוהול בכמויות גדולות יותר אינה בריאה ואינה מומלצת ולכן כדאי להימנע משתיית אלכוהול בתדירות גבוהה וקבועה. אנשים הצורכים אלכוהול אינם מסוגלים לתחום, בדרך כלל, את צריכת האלכוהול שלהם למינונים הרשומים למעלה.

מיתוס #2 : שתיית אלכוהול מרזה

האם שתיית אלכוהול מסייעת לירידה במשקל? (לא!). לרוב ההפך הוא הנכון. צריכה קבועה ותכופה של אלכוהול מונעת מהגוף לשרוף שומן. בנוסף לכך, המשקאות האלכוהוליים הם בעלי ערך קלורי גבוה ובמקרים רבים הם מעוררים את תחושת הרעב כך שהם גורמים לאכילה מרובה ולבחירות מזון לא אופטימליות.

עליה במשקל עקב צריכת אלכוהול תלויה בגורמים רבים כגון סוג המשקה האלכוהולי, כמות ומינון השתייה, כמות המזון הנאכלת באותו מעמד וכל אלה מתווספים לנתונים הקשורים במחלות רקע, אורח חיים ותפקודי הגוף שלכם.

מיתוס #3 : יש אלכוהול ללא סוכר

כמות הסוכר במשקאות אלכוהוליים משתנה משמעותית בין סוגי המשקאות השונים. יחד עם זאת, יש לערוך הפרדה בין תוספת סוכר במשקה לבין סוכר המגיע מהחומרים עצמם מהם מופק המשקה ולא מתוספות. למשל, ביין אדום, הסוכר מגיע מהענבים עצמם ולא מתוספת סוכר. חשוב לשים לב למכלול המרכיבים במשקה, משקה אלכוהולי כגון בירה אינו מכיל תוספת סוכר אך מכיל כמות לא קטנה של פחמימות.

מיתוס #4: שתיית אלכוהול מעכבת את תהליכי ההזדקנות

קיימת סברה הגורסת שרזברטרול (Resveratrol), נוגד-חמצון המצוי ביין, מסייע לשמירה על הלב ולעיכוב תהליכי הזדקנות. מחקרים שנעשו תומכים ביכולתו להשפיע לטובה על תהליכים בגופנו, אך מתברר שכמות היין שיש לצרוך על מנת להכניס לגופנו כמות משמעותית של רזברטרול, כזו שיכולה להשפיע, תגרום באותה נשימה לבעיות משמעותיות אחרות עקב כמות מוגזמת של אלכוהול, סוכר ומרכיבים נוספים הכרוכים בשתיית יין.

ומה לגבי היתרונות בשתיית משקאות אלכוהוליים?

יתרונות המיוחסים למשקאות אלכוהוליים שונים משתנים בין סוגי המשקאות השונים. ההשפעות הנלוות לשתיית יין אינן זהות להשפעות בשתיית ויסקי, קוקטיילים ועוד.

ממצאים ארכיאולוגיים מצביעים על ייצור יין כבר בשנת 7000 לפני הספירה. ידוע לנו שבשנת 2200 לפני הספירה כבר השתמשו ביין, בין השאר, לצרכים רפואיים כגון לחיטוי לצורך טיפול בזיהומים, לטיפול בפגעי עור ולטיפול בהפרעות במערכת העיכול. היין האדום מכיל חומרים נוגדי חמצון המצויים באופן טבעי בקליפות הענבים ובגרעינים שלהם.

ויסקי נחשב כמשקה שבצריכה מתונה עשוי להקטין סיכוי לחלות בסרטן, ומיוחסות לו תכונות כגון סיוע לתהליך העיכול, מניעת עליה במשקל ובונוס נוסף הוא שאינו גורם לחמרמורת ("האנג אובר"). חשוב להדגיש כאן שוב: הנתונים הללו מתייחסים לצריכה מתונה בלבד.

באותה נשימה נזכיר שאותם מרכיבים המצויים במשקאות האלכוהוליים ומסייעים להשיג את היתרונות הללו, מצויים גם במרכיבי מזון ובאמצעים אחרים שאותם ניתן לצרוך. לכן קיימות דרכים נוספות להשיג את אותם יתרונות מבלי לקבל ביחד איתם כעסקת חבילה את החסרונות הכרוכים בשתיית אלכוהול ובמיוחד את הסיכון בהתמכרות לשתייתו.

אנחנו מבולבלים. אלכוהול זה טוב או רע?

כל משקה אלכוהולי מאופיין ביתרונות וחסרונות אחרים וגם הם מושפעים מפרמטרים שונים כגון כמות ותדירות הצריכה ומנתונים אישיים בנוגע להרגלים, אורח חיים ונתונים בריאותיים ופיזיולוגיים אישיים של האדם הצורך אותו.

יחד עם זאת, אנשים בריאים לא חייבים להימנע לחלוטין מצריכת אלכוהול. יש להבין את ההבדלים בין המשקאות השונים ולזכור שכמויות מופרזות גורמות לנזק ישיר ומסכנות בהתמכרות שקשה להיגמל ממנה.

על אנשים עם בעיות בריאותיות, במיוחד כאלה המושפעות מצריכת אלכוהול, להימנע לחלוטין מצריכת אלכוהול או להתייעץ עם רופא בטרם יצרכו אלכוהול.

אוכלוסיות ומקרים נוספים בהם אין לצרוך אלכוהול כלל: נשים בהיריון, ילדים ובעת נטילת תרופות מסוימות (על פי ההמלצות בעלון המצורף אליהן).

אוכלוסיות שצריכות להיות עם היד על הדופק ולהיזהר שבעתיים בנוגע לשתיית משקאות אלכוהוליים: אנשים הסובלים ממחלות אורגניות, משחמת הכבד, מאלרגיות שונות ומיגרנות וכן אנשים בעלי נטייה לריפלוקס חומצי.

מומלץ לאנשים בעלי נטייה להתמכרות או כאלה המכורים כבר לשתיית אלכוהול לפנות לעזרה כדי להיגמל מההתמכרות. קיימות שיטות שונות המסייעות בטיפול בכך ואחת המומלצות שבהן היא גמילה מאלכוהול בשיטה מכון אברהמסון ששינתה את חייהם של אנשים רבים וסייעה להם לפרוץ את מעגל ההתמכרות ולצאת לחיים חופשיים ובריאים יותר.

זקוקים לסיוע בתהליך שאתם מתמודדים איתו?
דברו איתנו. אנחנו כאן בשביל לסייע.

    9933*
    נתקשר ונסביר איך השיטה תעזור לך 2 שאלות ואנחנו איתך

      גמילה מעישוןגמילה מסוכר ופחמימותאחר