סופגניות בריאות מקמח מלא – ספיישל חנוכה
מצרכים
- 2 כוסות קמח כוסמין מלא
- 2 כוסות קמח חיטה מלאה
- 1/2 שקית שמרים טריים
- 1/2 שקית משפר אפייה
- רבע כוס סוויטאנגו
- 2 ביצים
- 2/3 כוס חלב
- 1 כפית תמצית וניל איכותית – לא חובה
- 1/4 כוס שמן זית או שמן קוקוס נוזלי
- קורט מלח
המדריך המלא לתחליפי קמח לבן
לציפוי לפני אפייה
- שמן זית
למילוי
- ריבה 100% פרי
אופן ההכנה
- שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמחים, השמרים, משפר האפייה, הסוויטאנגו ומערבבים.
- מוסיפים את השמן והמלח ומעבדים עוד 3 דקות. הבצק יהיה קצת דביק וזה בסדר.
- מעבירים את הבצק לקערה ומשמנים מעט בעזרת המברשת בשמן זית. מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את עצמו, אמור להיות כשעה.
- מחלקים את הבצק ל-10-14 כדורים.
- יוצרים כדורים עגולים, מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומורחים אותם בשמן זית.
- מכסים את הכדורים ומתפיחים כ40 דקות נוספות.
- בינתיים מחממים את התנור ל200 מעלות.
- מורחים את הסופגניות בעדינות פעם נוספת בשמן זית ואופים כ-10 דקות.
- מוציאים מהתנור ומכסים במגבת עד לקירור מלא.
- לאחר הקירור מחוררים חור בכל סופגנייה וממלאים בעזרת מזרק עבה ריבה.
- לפני הגשה מפזרים מלמעלה אבקת סוכר.
9933*
נתקשר ונסביר איך השיטה תעזור לך 2 שאלות ואנחנו איתך