סופגניות בריאות מקמח מלא – ספיישל חנוכה

מאת: מכון אברהמסון

מצרכים

  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 2 כוסות קמח חיטה מלאה
  • 1/2 שקית שמרים טריים
  • 1/2 שקית משפר אפייה
  • רבע כוס סוויטאנגו
  • 2 ביצים
  • 2/3 כוס חלב
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית – לא חובה
  • 1/4 כוס שמן זית או שמן קוקוס נוזלי
  • קורט מלח

המדריך המלא לתחליפי קמח לבן

לציפוי לפני אפייה

  • שמן זית

למילוי

  • ריבה 100% פרי

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמחים, השמרים, משפר האפייה, הסוויטאנגו ומערבבים.
  2. מוסיפים את השמן והמלח ומעבדים עוד 3 דקות. הבצק יהיה קצת דביק וזה בסדר.
  3. מעבירים את הבצק לקערה ומשמנים מעט בעזרת המברשת בשמן זית. מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את עצמו, אמור להיות כשעה.
  4. מחלקים את הבצק ל-10-14 כדורים.
  5. יוצרים כדורים עגולים, מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומורחים אותם בשמן זית.
  6. מכסים את הכדורים ומתפיחים כ40 דקות נוספות.
  7. בינתיים מחממים את התנור ל200 מעלות.
  8. מורחים את הסופגניות בעדינות פעם נוספת בשמן זית ואופים כ-10 דקות.
  9. מוציאים מהתנור ומכסים במגבת עד לקירור מלא.
  10. לאחר הקירור מחוררים חור בכל סופגנייה וממלאים בעזרת מזרק עבה ריבה.
  11. לפני הגשה מפזרים מלמעלה אבקת סוכר.

איך נדע איזה סוכר הכי בריא לשימוש במאכלים של חנוכה?

9933*
נתקשר ונסביר איך השיטה תעזור לך 2 שאלות ואנחנו איתך

    גמילה מעישוןגמילה מסוכר ופחמימותאחר