המבורגר עדשים לבית הספר

מאת: מכון אברהמסון

החומרים ל 10- קציצות

  • 1/2 ק"ג עדשים ירוקות מושרות במים.
  • 1 בצל ירוק, קצוץ (החלק הלבן והירוק הבהיר בלבד).
  • 2 שיני שום, קצוצות גס
  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • בצל בינוני קצוץ
  • 2 גזרים קצוצים
  • 1 כף תבלין לשווארמה
  • 1 כף חרדל דיז'ון (ללא סוכר)
  • 3 ביצים
  • 1/3 כוס פצפוצי תירס טחונים (ללא סוכר)
  • 2 כפיות מלח

להכנת הקציצות

  1. מבשלים את העדשים במים רותחים עד לריכוך. מעבירים למסננת ומצננים היטב.
  2. מעבירים 4/3 מכמות העדשים למעבד מזון. מוסיפים את השיני השום ומעבדים לתערובת אחידה.
  3. מעבירים את התערובת לקערה. מוסיפים את שארית העדשים, גזרים, בצל ירוק, פטרוזיליה, תבלינים, חרדל, הביצים, פירורי התירס והמלח ומערבבים היטב.
  4. יוצקים מהתערובת לתבניות סיליקון,
  5. אופים ב- 170 מעלות צלזיוס, למשך כ 20- דקות.

החומרים ללחמניות

  • 14 ביצים
  • 3 כפות סילאן/דבש ללא סוכר
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 60 גרם חמאה מומסת
  • 600 מ"ל מים פושרים
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 ק"ג קורנפלור
  • 1/2 ק"ג קמח אורז מלא
  • 1 כף משפר אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית קסאנטן גאם
  • שומשום

להכנת הלחמניות

  1. ערבבו במיקסר את הביצים, המים, הטחינה, החמאה, השמרים והסילאן.
  2. ערבבו את הקמחים עם משפר האפיה, המלח והקסאנטן גאם.
  3. הוסיפו לתערובת הנוזלית והמשיכו לערבב במערבל במשך כ 10- דקות.
  4. פזרו את אחד מסוגי הגרעינים על פני השטח סיליקון בצורת עיגולים וצקו את הבצק.
  5. הרטיבו את הידיים קלות ושטחו את הבצק בעדינות רבה. כסו את
  6. הבצק במגבת והניחו להתפחה למשך שעה, פזרו שומשום, הכניסו לתנור שחומם מראש ל 170- מעלות צלזיוס, למשך כ 20- דקות.
  7. לאחר האפייה המתינו כרבע שעה, פרסו והגישו עם קציצה, עגבניה וחסה.
9933*
נתקשר ונסביר איך השיטה תעזור לך 2 שאלות ואנחנו איתך
גמילה מעישוןגמילה מפחמימות