המצרכים
- 1 כוס קינואה מבושלת (מתכון פורסם כאן באתר)
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל צהוב
- 1/4 כוס זיתים שחורים ללא חרצנים
- 8 עגבניות מיובשות בשמן
- 3 כפות בזיליקום קצוץ
- 5 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי (ללא סוכר)
- 2 כפות חומץ בן יין (ללא סוכר)
- 1 שן שום כתושה
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- מכניסים את הפלפלים לתנור בגריל בחום של 240 מעלות צלזיוס וקולים למשך 25-30 דקות, או עד שהם קלויים מכל הצדדים.
- עוטפים בנייר אלומיניום עד שמתקררים (כדי להקל על קילוף הקליפה).
- מקלפים ומנקים את הקליפה והגרעינים.
- חותכים את הפלפלים הקלויים לרצועות ומוסיפים לקערה עמוקה יחד עם הקינואה ושאר המרכיבים.
- מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב .
- מגישים חם או קר.