הבצק
- 1 כוס קמח אורז לבן
- ¾ כוס קמח טפיוקה
- קורט מלח
- 2 כפיות שמן בישול
- ⅔ כוס מים רותחים
למילוי
- סורימי – תחליף השרימפ הכשר, כמה מקלות
- 100 גרם בשר טחון
- ¼ כוס פטריות קצוצות
- 2 בצלים ירוקים קצוצים
- כפית ג’ינג’ר קצוץ
- שן שום כתושה
- ¼ כפית שמן שומשום
- כפית רוטב סויה
- ½ כפית מלח
- פלפל טחון טרי
רוטב למטבל
- 2 כפיות רוטב סויה
- כפית נקטר אגבה
- ¼ כפית חומץ אורז
- ¼ כפית שמן שומשום
- כמה טיפות רוטב סרירצ’ה (לא חובה)
למילוי
- קצוץ את מקלות הסורימי יחד עם הפטריות והבצל הירוק.
- כתוש את הג’ינג’ר דק ואז את השום.
- הוסף הכל לקערה ואז הוסף את רוטב הסויה, הבשר הטחון, שמן השומשום ,מלח, ומעט פלפל.
- ערבב את כל המרכיבים ואחסן במקרר.
לבצק
- הוסף את קמח האורז, קמח הטפיוקה, והמלח לקערה.
- הוסף את השמן.
- הוסף את המים הרתוחים וערבב עם צ’ופסטיק.
- לאחר שהמים מתקררים קצת לוש את הבצק עד שהוא מוכן.
- ייתכן שתצטרך להוסיף מעט קמח או מים לבצק כדי שיהיה לא דביק או יבש מידי.
- עכשיו הבצק מוכן לחלוקה.
- רדד אותו לנקניק ארוך וחלק אותו לשניים.
- חלק אחד שים בשקית אטומה בכדי לשמור על הלחות.
- כעת קח את חצי הבצק וחלק אותו ל 12 חלקים, ומכל חלק צור עיגול דק ושטוח ( שימוש במכשיר שיוצר טורטיות יכול להקל אך לא חובה)
- מלא בכל עיגול כזה כחצי כפית עד כפית מהמילוי וצור סהרון (שימוש במכשיר שיוצר סהרונים יכול להקל אך לא חובה)
- כעת חמם את השמן במחבת וטגן את הסהרונים מספר דקות עד שהם מזהיבים
- הוסף ¼ כוס מים וכסה במכסה. תן לסהרונים להתאדות כ 6 עד 8 דקות . ייתכן שתצטרך לעשות את הטיגון והאידוי בשני סבבים.
- כעת אתה יכול להגיש אותם בצלחת , כשלצידם הכלי המכיל את הרוטב.
טבול ברוטב לפני אכילתם. בתאבון!