מרק קטניות חורפי

מאת: מכון אברהמסון
המצרכים
1/2 כוס שעועית
1/2 כוס עדשים ירוקות
1/2 כוס עדשים כתומות
1/2 כוס אפונה יבשה
3 כפות שמן זית
1 גזר קלוף ופרוס דק
1 גבעול סלרי קצוץ דק
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
מספר גבעולי טימין, פטרוזיליה, עלי סלרי, דפנה ומרווה מקובצים יחד
2 קישואים חתוכים לקוביות גדולות
פרחי ברוקולי מראש אחד
פרחי כרובית מחצי כרובית
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
1/2 כרוב קצוץ
3 ליטר מים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
השרו את כל סוגי השעועית במים רותחים למשך שעה, או במים קרים למשך הלילה. שיטפו
במים קרים, סננו והניחו בצד. בסיר עמוק ורחב חממו שמן, הוסיפו את הגזר, הסלרי, הבצל
והשום ואדו כ 3- דקות. הוסיפו לסיר את הטימין, הפטרוזיליה, עלי הסלרי, עלי הדפנה
והמרווה. ערבבו היטב.
הוסיפו לסיר 3 ליטרים של מים והביאו לרתיחה, הנמיכו את הלהבה.
הוסיפו את השעועית והביאו לרתיחה, הנמיכו ללהבה בינונית ובשלו כשעה.
הוסיפו את שאר הקטניות, כסו ובשלו כ 45- דקות, או עד שהקטניות מתרככות. במידה והמרק
מסמיך מידיי, ניתן להוסיף מעט מים רותחים.
הוסיפו את הכרובית, הברוקולי, הקישואים, תפוחי האדמה והכרוב ובשלו 7 דקות נוספות.
תבלו והגישו חם.

9933*
נתקשר ונסביר איך השיטה תעזור לך 2 שאלות ואנחנו איתך
גמילה מעישוןגמילה מפחמימות