מרק עדשים ופטריות שיטאקי

מאת: מכון אברהמסון
המצרכים
2 כפות שמן זית
1 בצל סגול גדול, קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
2 גבעולי סלרי קצוצים
15 פטריות שיטאקי מיובשות, או 400 גרם פטריות טריות פרוסות דק
3 עגבניות בשלות מגורדות על פומפייה גסה
1 כוס עדשים ירוקות שטופות
5 כוסות ציר ירקות
מלח ופלפל
פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר בינוני, מוסיפים את
הבצל והשום ומטגנים כ 3- דקות,
עד שמתחילים להתרכך. מוסיפים את הסלרי,
מערבבים ומוסיפים את הפטריות.
מבשלים עד שהירקות מתחילים להתרכך,
כ 5- דקות.
מוסיפים את העגבניות, את העדשים ואת
ציר הירקות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש,
מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה,
עד שהעדשים מתרככות.
אם המרק יוצא סמיך מדי, אפשר להוסיף
עוד ציר ירקות חם, או מים רותחים.
מכבים את האש, מתבלים במלח ופלפל.
מפזרים פטרוזיליה לקישוט.
מגישים חם.
9933*
נתקשר ונסביר איך השיטה תעזור לך 2 שאלות ואנחנו איתך
גמילה מעישוןגמילה מפחמימות