מרק דלעת עם גרגירי חומוס

מאת: מכון אברהמסון

המצרכים
2 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות גדולות
2 ראשי שום צלויים
6 כוסות ציר ירקות
2 בצלים קצוצים דק
2 כפות שמן זית
1/2 1 כפיות כמון
2 כפיות אבקת כוסברה
1/2 כפית כורכום
1 כף חרדל דיז'ון
2 כפות דבש (או כל ממתיק טבעי אחר)
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
כוס משולבת של כוסברה, פטרוזיליה ובזיליקום קצוצים.
אופן ההכנה
אופים את חתיכות הדלעת בתנור ב – 200 מעלות צלזיוס עד שמתרככות ומשחימות,
40-35 דקות. צולים את ראשי השום בתנור בתוך נייר אלומיניום ומעט שמן כ 40- דקות
עד שמשחים. מכניסים את הדלעת לבלנדר, מוסיפים מעט מציר הירקות וטוחנים היטב
לקבלת מחית חלקה (במידה וצריך מוסיפים עוד קצת ציר). במקביל, מזהיבים את
הבצל עם מעט שמן זית, מוסיפים את הכמון, אבקת הכוסברה, הכורכום, הדבש והחרדל.
מוסיפים את שארית הציר ומבשלים יחד כ 10- דקות על אש נמוכה. מוסיפים את גרגרי
החומוס, מערבבים ומורידים מהאש. מקלפים את שיני השום מקליפתם ומערבבים לתוך
המרק.
מקשטים עם העלים הירוקים ומגישים חם.

9933*
נתקשר ונסביר איך השיטה תעזור לך 2 שאלות ואנחנו איתך
גמילה מעישוןגמילה מפחמימות