חלות או לחמניות לשבת

מאת: מכון אברהמסון
המצרכים
1 כוס קמח טפיוקה
1 כוס קמח תפוחי אדמה
1/2 כוס קמח קורנפלור
2 כפות שמרים יבשים
2 כפיות קסנטאן גאם
3 ביצים
3 כפות דבש
2 כפיות משפר אפיה
50 גרם חמאה מומסת
1/2 כפית מלח
1 כף חומץ תפוחים
300 מ”ל מים פושרים
1 ביצה להברשה
ניתן להוסיף שומשום/זעתר/גרעיני חמניות
אופן ההכנה
מערבבים במיקסר בעזרת וו לישה את הקמחים, השמרים, הקסנטאן גאם ומשפר
האפייה. מוסיפים את הביצים אחת אחת ואת שאר החומרים, כולל המים עד
לקבלת בצק אחיד.
מכסים את הכלי במגבת להתפחה למשך שעה.
לאחר ההתפחה לשים את הבצק על משטח עבודה מקומח ויוצרים חלה או
לחמניות.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, להתפחה שעה נוספת, במקום חמים.
מברישים בביצה ומפזרים שומשום, או זעתר, או גרעיני חמניות. לאפות בתנור
שחומם מראש ל 170- מעלות צלזיוס למשך 40 דקות. לאחר הצינון, פורסים
ומאחסנים במקפיא.
9933*
נתקשר ונסביר איך השיטה תעזור לך 2 שאלות ואנחנו איתך
גמילה מעישוןגמילה מפחמימות