דים סאם / גיוזה / סהרונים בסגנון המזרח הרחוק

מאת: מכון אברהמסון

הבצק

  • 1 כוס קמח אורז לבן
  • ¾ כוס קמח טפיוקה
  • קורט מלח
  • 2 כפיות שמן בישול
  • ⅔ כוס מים רותחים

למילוי

  • סורימי – תחליף השרימפ הכשר, כמה מקלות
  • 100 גרם בשר טחון
  • ¼ כוס פטריות קצוצות
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • שן שום כתושה
  • ¼ כפית שמן שומשום
  • כפית רוטב סויה
  • ½ כפית מלח
  • פלפל טחון טרי

רוטב למטבל

  • 2 כפיות רוטב סויה
  • כפית נקטר אגבה
  • ¼ כפית חומץ אורז
  • ¼ כפית שמן שומשום
  • כמה טיפות רוטב סרירצ'ה (לא חובה)

למילוי

  1. קצוץ את מקלות הסורימי יחד עם הפטריות והבצל הירוק.
  2. כתוש את הג'ינג'ר דק ואז את השום.
  3. הוסף הכל לקערה ואז הוסף את רוטב הסויה, הבשר הטחון, שמן השומשום ,מלח, ומעט פלפל.
  4. ערבב את כל המרכיבים ואחסן במקרר.

לבצק

  1. הוסף את קמח האורז, קמח הטפיוקה, והמלח לקערה.
  2. הוסף את השמן.
  3. הוסף את המים הרתוחים וערבב עם צ'ופסטיק.
  4. לאחר שהמים מתקררים קצת לוש את הבצק עד שהוא מוכן.
  5. ייתכן שתצטרך להוסיף מעט קמח או מים לבצק כדי שיהיה לא דביק או יבש מידי.
  6. עכשיו הבצק מוכן לחלוקה.
  7. רדד אותו לנקניק ארוך וחלק אותו לשניים.
  8. חלק אחד שים בשקית אטומה בכדי לשמור על הלחות.
  9. כעת קח את חצי הבצק וחלק אותו ל 12 חלקים, ומכל חלק צור עיגול דק ושטוח ( שימוש במכשיר שיוצר טורטיות יכול להקל אך לא חובה)
  10. מלא בכל עיגול כזה כחצי כפית עד כפית מהמילוי וצור סהרון (שימוש במכשיר שיוצר סהרונים יכול להקל אך לא חובה)
  11. כעת חמם את השמן במחבת וטגן את הסהרונים מספר דקות עד שהם מזהיבים
  12. הוסף ¼ כוס מים וכסה במכסה. תן לסהרונים להתאדות כ 6 עד 8 דקות . ייתכן שתצטרך לעשות את הטיגון והאידוי בשני סבבים.
  13. כעת אתה יכול להגיש אותם בצלחת , כשלצידם הכלי המכיל את הרוטב.

טבול ברוטב לפני אכילתם. בתאבון!

9933*
נתקשר ונסביר איך השיטה תעזור לך 2 שאלות ואנחנו איתך
גמילה מעישוןגמילה מפחמימות