דלג לתוכן
החומרים ל 10- קציצות
- 1/2 ק”ג עדשים ירוקות מושרות במים.
- 1 בצל ירוק, קצוץ (החלק הלבן והירוק הבהיר בלבד).
- 2 שיני שום, קצוצות גס
- כוס פטרוזיליה קצוצה
- בצל בינוני קצוץ
- 2 גזרים קצוצים
- 1 כף תבלין לשווארמה
- 1 כף חרדל דיז’ון (ללא סוכר)
- 3 ביצים
- 1/3 כוס פצפוצי תירס טחונים (ללא סוכר)
- 2 כפיות מלח
להכנת הקציצות
- מבשלים את העדשים במים רותחים עד לריכוך. מעבירים למסננת ומצננים היטב.
- מעבירים 4/3 מכמות העדשים למעבד מזון. מוסיפים את השיני השום ומעבדים לתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לקערה. מוסיפים את שארית העדשים, גזרים, בצל ירוק, פטרוזיליה, תבלינים, חרדל, הביצים, פירורי התירס והמלח ומערבבים היטב.
- יוצקים מהתערובת לתבניות סיליקון,
- אופים ב- 170 מעלות צלזיוס, למשך כ 20- דקות.
החומרים ללחמניות
- 14 ביצים
- 3 כפות סילאן/דבש ללא סוכר
- 3 כפות טחינה גולמית
- 60 גרם חמאה מומסת
- 600 מ”ל מים פושרים
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 ק”ג קורנפלור
- 1/2 ק”ג קמח אורז מלא
- 1 כף משפר אפייה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית קסאנטן גאם
- שומשום
להכנת הלחמניות
- ערבבו במיקסר את הביצים, המים, הטחינה, החמאה, השמרים והסילאן.
- ערבבו את הקמחים עם משפר האפיה, המלח והקסאנטן גאם.
- הוסיפו לתערובת הנוזלית והמשיכו לערבב במערבל במשך כ 10- דקות.
- פזרו את אחד מסוגי הגרעינים על פני השטח סיליקון בצורת עיגולים וצקו את הבצק.
- הרטיבו את הידיים קלות ושטחו את הבצק בעדינות רבה. כסו את
- הבצק במגבת והניחו להתפחה למשך שעה, פזרו שומשום, הכניסו לתנור שחומם מראש ל 170- מעלות צלזיוס, למשך כ 20- דקות.
- לאחר האפייה המתינו כרבע שעה, פרסו והגישו עם קציצה, עגבניה וחסה.