המצרכים
- 200 גרם חמאה רכה
- 1 כוס קמח כוסמת
- 1 כוס קמח תירס
- 1/2 כפית מלח
- 2 ביצים (אחת להברשה)
- 200 גרם גבינת קשקבל, או פרמז’ן מגורדת
- קצח לקישוט
אופן ההכנה
- מערבבים במיקסר את החמאה, רבע מכמות הקמח, את המלח והביצה.
- מוסיפים את יתרת הקמח והגבינה המגורדת ומעבדים לקבלת בצק אחיד.
- חוצים את הבצק לשניים ומגלגלים כל חלק לגליל בקוטר של 3 ס”מ בערך.
- מקפיאים לשעה, או עד שהבצק מתקשה והופך נוח לחיתוך.
- מחממים תנור ל 180- מעלות צלזיוס, מברישים את הגליל בביצה, מפזרים קצח ופורסים את הגלילים לפרוסות בעובי של 1 ס”מ.
- מניחים את הפרוסות על תבנית מרופדת נייר אפייה.
- אופים כ 15- דקות, עד הזהבה.
- מקררים מעט ומגישים.
תיבולים אפשריים
אפשרות לתוספות – זיתים מגולענים חתוכים, בצל מטוגן מיובש, צנוברים, אגוזים
טחונים, חצי כוס עגבניות מיובשות חתוכות, או כפית צ’ילי חריף/ אורגנו יבש/ זעתר.





